Rörisolering VS

För att en installation skall bli så effektiv som möjligt behöver den isoleras. Isoleringen bidrar till sänkt energiförbrukning och driftkostnader men även för att hålla rätt temperatur på vätskan i rören. Man isolerar även rör för att minska oönskat ljud, förhindra kondens och att eliminera risken för brännskador.

Vi på BN-Isol arbetar med stenull. Idag arbetar vi med Paroc och Rockwoll som är de stora leverantörerna av stenull i Sverige. Stenullen är en form av mineralull som består av korta och tunna fibrer som ligger kors och tvärs över varandra som i sin tur bildar isoleringen. Stenullen har många fördelar. Den största fördelen med stenull är att den klarar mycket höga temperaturer vilket kan vara skillnaden vid en tex. brand om byggnaden kan räddas eller inte.

Vi på BN-Isol utför alla typer av rörisolering. Vi utför även grön och ventilmärkning med tillhörande ventillistor i samband med rörisoleringen eller som en separat tjänst.

På energimyndigheten kan läsa mer hur mycket man kan tjäna på att isolera sina rör.

http://www.energimyndigheten.se/Press/Pressmeddelanden/Pressmeddelanden-2010/Nakna-ror-kostar-pengar-och-energi/

På branchorganisationen för företag inom teknisk isolering kan man själv räkna ut vad man kan spara i pengar genom att isolera sina rör med rätt isoleringstjocklek.

www.isolering.org/kalkyl.aspx

 

Nedan följer ett urval av bilder från några av våra rörjobb.

 

 

Tillbaka till Isolering